Je bent hier: Afslankdieet > Informatie > Ontbijt

Ontbijt

Ontbijten is een goede gewoonte, zeker als je aan het afslanken bent. Door vlak na het opstaan iets te eten haal je je stofwisseling uit  de “slaapstand” waardoor je weer optimaal eten en dus calorieen gaat verbranden. Dit is van groot belang voor een succesvol dieet. Verder voorkom je ermee dat je in de loop van de ochtend allerlei snacks gaat eten waardoor je dubbel zoveel calorieen binnen krijgt als wanneer je had ontbeten.


Een goed maar mager ontbijt bestaat uit volkoren producten zoals volkorenbrood, volkerenbeschuit, volkoren crackers of roggebrood. Je besmeert dit altijd met halvarine of een halvarineproduct met nog minder vet dan halvarine. Het is erg onverstandig om helemaal geen boter op je brood te smeren omdat dit een goede bron van vitamine A en vitamine D is. Bovendien heb je een beetje vet in je voeding nodig om bepaalde vitaminen op te kunnen laten lossen in je lichaam. Verder besmeer of beleg je het met mager beleg. Dit vul je aan met fruit, vruchtensap of een melkproduct.

Sommige mensen houden niet van brood bij het ontbijt. Als dit bij jou ook het geval is kan je kiezen voor magere yoghurt, biogarde, umer of magere kwark. Dit kun je weer aanvullen met ongezoete muesli, fruit, of wat vruchtensap.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een van de vele ontbijtdranken. Let dan op de hoeveelheid calorieen en de hoeveelheid vet die erin zit. Deze informatie kan je vinden op de verpakking. Let dan goed op de aangegeven hoeveelheid. Bij sommige producten gaat dit per 100 ml. bij andere per 100 gram.

Vind je het moeilijk om een gezonde magere combinatie te maken, kijk dan eens bij onze ontbijtsuggesties.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Ontbijt, 4.0 out of 5 based on 1 rating
  • RSS