Meer dieetrecepten
Vervolg van de dieet recepten voor diner:
Scholfilet met venkel:
Wrijf 75 gram scholfilet in met zout, peper en citroensap. Rol de vis op. Maak schoon en snij klein: 150 gram venkel en 150 gram courgette. Bak de groenten kort in 1 theelepel margarine. Voeg 250 gram gepelde tomaten (blik) toe en breng op smaak met peper, zout en kruiden. Laat het 5 minuten stoven. Leg het visrolletjes erop en laat het geheel in nog 7 minuten gaar worden. Ook dit is erg lekker met een portie aardappelpuree.
Biefstuk met kappertjes:
Braad 1 biefstukje (100 gram) in 1 theelepel olie. Bestrooi het met zout en peper. Verhit 250 gram gepelde tomaten met 1 eetlepel kappertjes. Voeg peper, zout en kruiden naar smaak toe. Schep de tomatenkappertjes saus naast de biefstuk. Lekker met een paar sneetjes stokbrood.
Pasta met kip:
kook 60 gram (volkoren) macaroni. Verhit een theelepel olie. Bak hierin een fijngesnipperde ui, 75 gram kipfilet in blokjes en een courgette in stukjes. Voeg een half blik gepelde tomaten, basilicum en peper en zout toe. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Schep de gare macaroni erdoor.
Visschoteltje uit de oven.
Leg 75 gram kabeljauwfilet in een ovenvaste schaal. Snij een ui in ringen en twee tomaten in plakken. Leg het op de vis. Leg 150 gram plakjes aardappel rondom de vis. Bestrooi alles met peper en zout en een theelepel oregano. Erg lekker met een tomatensalade met magere yoghurtdressing.
Aardappelschoteltje met champignons.
Klop twee eetlepels light roomkaas en 1 ei los met een scheutje melk. Vet een ovenvast schaaltje in met een klein beetje boter. Leg om en om in laagjes 150 gram aardappelplakjes en 200 gram champignons in plakjes in de schaal. Schenk het eimengsel erover. Zet het ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Rijst met kalkoen / kerriesaus.
Kook 60 gram zilvervlies rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook een kalkoenfilet van circa 75 gram in een beetje water met een bouillontablet in tien minuten gaar. Snij de filet in blokjes. Bak in een theelepel olie 200 gram taugé met anderhalve theelepel kerriepoeder en een beetje ketjap. Schep de kalkoen erdoor en laat het ongeveer vijf minuten zachtjes pruttelen. Schep het door de gare rijst.
Rijst met tomatentartaarsaus:
Kook 60 gram zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Pel en snipper een ui. Maak vijf stengels bleekselderij schoon en snij ze in stukjes. Doe een theelepel olie in de pan en bak daarin de ui en een uitgeperst teentje knoflook. Doe er 75 gram tartaar bij en bak het lichtbruin. Voeg de bleekselderij toe en bak het nog even. Roer er twee dl. gezeefde tomaten en een halve theelepel paprikapoeder door. Laat de saus vijf minuten zachtjes pruttelen. Als de saus wat te dik is, roer je er wat water door. Bestrooi de saus met een eetlepel geraspte 30+ kaas. Eet er sla bij.
Maak een vispakketje:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op een stuk aluminiumfolie 75 gram kabeljauwfilet, 1 gele paprika in stukjes, 1 ui in ringen, 1 tomaat in plakken en 150 gram (voorgekookte) aardappelschijfjes. Bestrooi alles met wat basilicum en peper. Besprenkel het met een beetje citroensap. Vouw het aluminiumfolie aan alle kanten goed dicht en leg het op een rooster in het midden van de oven. Na ongeveer 25 minuten is de vis gaar en alles door en door warm. Maak er een beetje roodlofsla bij.
Kipfilet Hawaï, rijst en taugésalade.
Kook 50 gram zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de grill op de hoogste stand. Wrijf een dunne kipfilet van 75 gram in met kerriepoeder, zout en peper. Leg hem met een schijf ananas onder de grill en laat het in 10 minuten gaar en warm worden. Keer de filet en de ananas zo af en toe om. Schenk kokend water over 200 gram taugé. Spoel het na met koud water, en laat het uitlekken. Maak een sausje van een eetlepel ananassap, 2 eetlepels magere kwark, een halve theelepel kerriepoeder, zout en peper. Schep het sausje door de taugé.
Spaghetti bolognese.
Kook 50 gram spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel en snipper 1 ui. Verhit 1 theelepel olie in een pan en bak hierin de ui. Pel een teentje knoflook en pers het erboven uit. Roer er 75 gram rundergehakt, 1 theelepel Italiaanse kruiden en een halve theelepel paprikapoeder door. Bak het gehakt tot het kruimelig is. Voeg een blik gepelde tomaten en 100 gram grof gesneden soepgroenten toe. Verkruimel er een halve bouillontablet boven. Laat het zonder deksel op de pan ongeveer een kwartier zacht pruttelen. Breng het op smaak met zout en peper. Doe de spaghetti op een bord en schep de saus erop. Strooi er 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas over.