Je bent hier: Afslankdieet > Dieet > Het Bloedgroepdieet

Het Bloedgroepdieet

Het Bloedgroepdieet

Volgens het bloedgroepdieet hangt succesvol afslanken af van uw bloedgroep. Per bloedgroep zijn er verschillende voedingsstoffen die wel of niet passen bij een bloedgroep. Het gebruik van voeding die niet bij de juiste bloedgroep past, kan invloed hebben op het resultaat van het dieet.


Dieet per bloedgroep

In totaal zijn er vier bloedgroepen, A, B, AB en O. Per bloedgroep zijn er 3 voedingssoorten;

  • Heilzame (goede) voeding; Deze voeding moet bij voorkeur bij elke maaltijd gegeten worden. Ze bevordert de gezondheid en versterkt het immuunsysteem. Deze voeding zorgt voor een verbetering van de algehele gezondheid.
  • Neutrale voeding; Deze voeding vormt een aanvulling op de goede heilzame voeding. Hij is dus niet slecht maar ook niet heel goed.
  • Te vermijden voeding; Deze voeding moet in principe niet gegeten worden. De voeding kan een schadelijke reactie in uw bloed veroorzaken, verder verzwakt het het immuunsysteem.

Afslanken per bloedgroep

  • Bloedgroep A:  In het dieet kan het beste zoveel mogelijk vegetarisch worden gegeten. Om af te vallen zijn heilzame voedingsmiddelen als zalm, makreel, ananas, soja, broccoli en spinazie geschikt. Veel koolhydraten. Te vermijden voeding is vet, zuivel en vlees.
  • Bloedgroep B: Dit is de enige bloedgroep die zuivel kan hebben in het dieet. Om af te slanken is een gevarieerde combinatie van de heilzame voedingsmiddelen vlees, vis, groenten en granen aan te bevelen. Vermijd vooral mais, tarwe en pinda’s.
  • Bloedgroep AB: Hier geldt een combinatie van A en B. Dat wil zeggen dat heilzame voeding in het dieet vooral vis, ananas, rijst en groene groenten is. Vermijd tarwe, mais en rood vlees in het dieet.
  • Bloedgroep O:  Om af te vallen koolhydraat arme voeding eten, denk hierbij aan kabeljauw, rood vlees, spinazie, boerenkool, broccoli en zeegroenten. Te vermijden is dus voeding met veel koolhydraten zoals mais, witte bonen, tarwe, kool en spruitjes.

Gebruik de informatie over dit dieet op eigen risico.

Bloedgroepdieet boeken

Over het bloedgroepdieet zijn verschillende boeken geschreven. Zoals het originele boek “Het Bloedgroep Dieet”, verder bloedgroepdieet recepten, leefregels en bij vermoeiheid. Kijk hier voor een overzicht.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Het Bloedgroepdieet, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tags: , , ,

  • RSS