Je bent hier: Afslankdieet > Dieet > Dukan Dieet

Dukan Dieet

Het dukan dieet

Het dukan dieet, geschreven door de Franse Dokter Dukan. Het dieet moet uiteindelijk je eetgewoontes veranderen zodat de afgevallen kilo’s niet door het jojo effect weer terug komen. Het dukan dieet is ook geschikt om direct resultaat te zien omdat je in de eerste 5 dagen al 3 kilo kan afvallen.

Aanvalsfase Dukan dieet:

De eerste van fase van het dukan dieet begint met een aanval op je huidige overgewicht. In deze fase ga je proberen rond de 3 a 5 kilo af te vallen in 5 dagen. In de aanvalsfase eet je vooral eiwitrijke voeding. Eiwit gecombineerd met groenten zorgen voor de voeding. Je drinkt minimaal anderhalve liter water per dag. Voor de vezels moet je een extra portie zemelen eten. Dit stimuleert ook direct de darmen.

In de aanvalsfase mag je al redelijk wat eten en met de ingredienten zijn ook lekkere recepten te maken. Zo mag je onder andere eten:

  • Kip en kalkoen
  • Vis
  • Schaal- en schelpdieren
  • Mager rundvlees
  • Gekookte of gebakken eieren
  • Allerlei lekker smaakmakers zoals azijn, augurken, citroensap, uitjes, knoflook en zoetstof.

Cruisefase Dukan dieet:

Na de aanval op je overgewicht gaat het dukan dieet over in de cruisefase. In deze fase ga je verder met rustig afvallen. Je mag in deze fase meer eten omdat je lichaam moet gaan wennen aan normale voeding zodat je na het dukan dieet ook op gewicht kan blijven. De eiwit dagen worden gewisseld met dagen waarop je nagenoeg alles mag eten.  Zo mag je broccoli, kool, witlof, asperges, prei, bonen, spinazie, bieten, radijs, tomaten, komkommers, pompoen, champignons en ui.

Stabilisatiefase Dukan dieet:

Als het goed is ben je nu op je streefgewicht. De lengte van de stabilisatiefase is afhankelijk van hoeveel je bent afgevallen. Ben je bijvoorbeeld 10 kilo kwijt dan duurt deze fase 10 kilo x 10 dagen = 100 dagen. In deze fase komen de eiwitdagen nog maar 1 keer per week voor. De rest van de week eet je normaal volgens de dukan regels.

Dukan dieet recepten:

Het dukan dieet is geen crashdieet. Tijdens het dieet ga je gewoon koken en lekker eten. Voor het dukan dieet is een leuk receptenboek beschikbaar. In dit boek staan 40 recepten zodat je in elke fase lekker kunt eten en toch een dieet volgen. Download hier 10 voorbeeld dukan dieet recepten

Daarnaast krijg je een uitgebreide uitleg van het dieet zodat je het maximale uit het dukan dieet kunt halen.

Lees meer over het Dukan Dieet en de dukan recepten

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (6 votes cast)
Dukan Dieet, 4.0 out of 5 based on 6 ratings

Tags: , ,

  • RSS