Dinersuggesties
Suggesties en recepten voor een slank diner tijdens een dieet
Hieronder vindt u steeds een dieet recept met weinig calorieen. Pas deze recepten in, in uw eigen dieet:
- Prei- stamppot met kerrie:
Dit heb je nodig voor 2 personen: 400 gram aardappelen, 1 kruidenbouillontablet, 500 gram gesneden prei, 2 theelepels kerriepoeder, 3 eetlepels kerriesaus, 150 gram fricandeau in plakjes, 1 blikje perzikschijfjes op water, zout en peper.
Zo maak je het: Schil en was de aardappelen. Zet ze met 1½ dl. water en het bouillontablet op. Kook ze in circa 20 minuten gaar. Stamp ze met het kookvocht fijn. Roer de kerriepoeder en een eetlepel kerriesaus erdoor. Stamp de prei erdoor en laat het in vijf minuten door en door warm worden. Besmeer de fricandeau met de rest van de kerriesaus. Leg op elk plakje een schijfje perzik en rol het op. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Leg de fricandeaurolletjes erop. - Mihoen waarvan je een schepje meer mag:
Dit heb je nodig voor 2 personen: 150 gram mihoen, 200 gram winterwortel, 200 gram courgette, 1 rode spaanse peper, 3 bosuitjes, 150 gram biefstuk, 4 theelepels tandoorikruiden, 2 theelepels olie.
Zo maak je het: Doe de mihoen in een vergiet. Schenk er een liter kokend water over en laat het uitlekken. Was alle groenten en snijd ze klein. Snij de biefstuk in reepjes. Schep de tandoorikruiden erdoor. Verhit de olie. Bak de biefstuk circa drie minuten. Voeg de groenten toe en bak ze nog twee minuten mee. Schep de mihoen erdoor en verwarm die nog vijf minuten mee. - Groente-kip-pannetje:
Snij een kipfilet van circa 75 gram in plakken. Maak een groene of gele paprika schoon, 1 kleine courgette, 100 gram worteltjes en een lente uitje schoon en snij ze klein. Braad de kip in 1 theelepel olie aan beide zijden bruin. Voeg de groenten toe en laat het geheel vijf minuten stoven. Voeg naar smaak peper, zout en ketjap toe en strooi er verse tijm over. Eet er een volkoren cracker bij. - Vegetarische pasta:
Kook 40 gram (lint)pasta in ruim water met zout. Maak schoon en snij klein: 100 gram tomaten, 1 ui en een teentje knoflook. Fruit in 1 eetlepel olijfolie de ui en knoflook en voeg de stukjes tomaat en 100 gram diepvriesdoperwten toe. Bak de groenten kort mee. Breng op smaak met een theelepel balsamico-azijn, peper en zout. Giet de pasta af en meng de groenten erdoor, samen met 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum. Strooi er een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas over. Neem er een gebakken ei bij. - Ham – paprika schotel:
Maak 1 groene, een halve rode en een halve gele paprika en 1 ui schoon en snij ze klein. Bak de groenten in 1 theelepel margarine ongeveer 5 minuten aan. Voeg 1 klein blikje mais en 75 gram gekookte ham in stukjes toe. Roer er 1 eetlepel crème fraîche door. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met een volkoren cracker. - Roodbaars op een groentebedje:
Wrijf 75 gram roodbaarsfilet in met zout en peper en citroensap. Maak 125 gram worteltjes, 125 gram koolraap en 1 lente-uitje schoon en snij ze klein. Stoof de groenten in een theelepel margarine. Leg de vis op de groenten en laat hem in ongeveer 10 minuten gaar stomen. Garneer het gerecht met fijngehakte verse dille. Neem er 150 gram aardappelen bij. - Varkensfilet met tomaat en courgette:
Maak 1 tomaat en 1 courgette schoon en snij ze in stukjes. Braad 100 gram varkensfilet in 1 theelepel olie aan elke zijde 2 minuten. Voeg tomaat, courgette en 100 gram maïs (blikje) toe en laat het geheel in enkele minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper. Dit is erg lekker met ca. 150 gram aardappelpuree. - Gehaktballetje met puree:
Vermeng 100 gram rundertartaar met 1 eetlepel kwark, zout, peper en paprikapoeder. Vorm er een balletje van. Maak een wortel en een ui schoon en snij ze klein. Bak de gehaktbal en de groenten in 1 theelepel olie. Maak 1 portie aardappelpuree (zonder melk) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en eet dit bij de bal gehakt. Neem er 150 gram doperwtjes bij. - Rijst met champignons:
Kook 40 gram witte rijst in water met zout. Maak 200 gram champignons schoon en snij ze doormidden. Maak 50 gram lente ui schoon en snij in stukken. Stoof de groenten in 1 theelepel margarine 4 tot 5 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer er 1 eetlepel crème fraîche door. Giet de rijst af. Schep de rijst op een bord, verdeel de groenten erover en garneer met verse bieslook. Neem er een stukje kip- of kalkoenfilet van ca. 75 gram bij. - Aardappel- spruitjes schotel:
Maak 200 gram spruitjes schoon. Schil 125 gram aardappelen en snij ze in blokjes. Verhit 1 theelepel margarine en stoof de spruitjes en aardappelen kort. Voeg een half kopje groentebouillon toe en laat het geheel in ongeveer 10 minuten gaar worden. Neem er ongeveer 75 gram kabeljauwfilet (klaargemaakt in de oven) bij.