Je bent hier: Afslankdieet > Informatie > Diner

Diner

Het diner van een dieet,  slank avondeten

Een afslank dieet diner moet, net als een normaal diner iets uit alle delen van de schijf van vijf bevatten. Dit betekent als eerste iets uit de groep van aardappelen. Bij een gezond diner betekent dit tussen de 150 gram en 250 gram aardappelen.


Als je aan het afslanken bent is het voldoende om rond de 150 gram aardappelen te nemen. Dit kan je vervangen door aardappelpuree, rijst, macaroni, spaghetti, tarly of mie. Je krijgt dan genoeg calorieen binnen.

Vervolgens neem je iets uit de groep groenten. Je hebt ook als je aan het afvallen bent minimaal 200 gram groenten nodig. Hier kan je je makkelijk aan houden, want groenten bevatten maar weinig calorieen. Je kunt je groenten koken, maar je kan ook bijvoorbeeld een salade nemen. Let dan wel op de dressing die je er overheen doet. Als je persé dressing wil gebruiken neem dan een magere yoghurtdressing met weinig calorieen en koolhydraten. Een andere dressing bevat vaak olie en dat levert veel calorieen. Dan kies je nog iets uit de groep vlees. Je hebt per dag niet meer dan 75 gram vlees nodig als u aan het dieeten bent. Het is ook niet zo gezond om meer vlees te eten dan je nodig hebt, zeker niet omdat het onnodig veel calorieen levert.

Je kan het vlees vervangen door 75 gram gare peulvruchten, een ei of vegetarische producten. Dan hebben we nog de groep van het vet. Ook dit heb je absoluut nodig, ook al ben je aan het afslanken. Probeer elke dag niet meer dan een eetlepel olie of margarine te gebruiken bij het diner. Deze eetlepel kun je gebruiken om je vlees in te bakken, maar je kan bijvoorbeeld ook je groenten roerbakken met het vlees erdoorheen. Je kan ook kiezen voor gekookte groenten, gestoomde vis en dan de olie gebruiken om je aardappelen in te bakken. De laatste groep is het drinken. Hier kun je gewoon iets uit kiezen wat je lekker vind. Het beste is natuurlijk water. Water bevat volgens de calorie tabel geen calorieen

Let verder bij het avondeten op extra toevoegingen als jus of andere sauzen. Jus wat van vlees komt is vaak erg vet. Jus uit een pakje bevat al veel minder vet. Het beste is om er geen gewoonte van te maken om je eten met jus of sauzen te eten. Als je zo af en toe eens een sausje bij je eten neemt kan het geen kwaad. Roomsauzen bevatten het meeste vet. Als je een sausje bij het eten wil, neem dan sauzen op tomatenbasis. Dit zijn bijvoorbeeld ketchup, chilisaus, zigeunersaus en nog veel meer. Ook hier kan je in het begin moeite hebben met de goede combinaties maken. Kijk voor heerlijke recepten bij onze dinersuggesties.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Diner, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Tags: , ,

  • RSS